oslo
Bærum
asker

Holmlia best i finalen!

Da er det opplest og vedtatt. Holmlia er beste ungdomsskole i Oslo! I hvert fall var de det i finalen i Oslosjakken en strålende januaronsdag i Oslo Schakselskaps lokaler i Bogstadveien 30 på Majorstua.

Jubelen stod i taket da resultatet var klart. Høyenhall hadde nok forhåpninger med gull- og bronsevinner i turneringen totalt, men samtlige seks spiller fra hver skole telte med, og da blandet også Apalløkka seg med i tetstriden. Disse to fikk begge totalt 24 poeng, men Holmlia altså var best med 25 poeng.

Vi håper alle er sugne på revansje og returoppgjør og vil legge seg i hardtrening framover og at både Holmlia og alle vil holde koken. Det skal ikke så mye til med sjakk. Ofte holder det bare å sette fram brett og brikker og ungdommer finner ut av det. Det er i hvert fall vårt mål med dette at sjakkinteressen vil blomstre på samtlige ungdomsskoler i hele Oslo.

Vi merker oss også at turneringsvinner Victor Nygaard Løvåsen og bronsevinner Rafe Rehman egentlig er barneskoleelever «hyret» inn av Høyenhall. Disse vil fort herje i fremtidige finaler også, så unge og gode som de er.

Det var også flere jenter som utmerket seg. Sjakk er dessverre veldig mannsdominert, så vi håper også disse vil fortsette å spille sjakk. I femte runde kunne vi se en 7.-klassing (Viktor Løvåsen) og en jente (Sarah Rehn) på førstebord. Ikke verst!

Vi registrerte også mange andre gode talenter og ikke minst masse entusiasme og spennende øyeblikk. Det var flere som hadde dramatiske tidsnødsoppgjør, kunne vi konstatere.

Og takk til alle som kom, både deltagere og ledsagere og kanskje aller mest takk til Oslo kommune, som både har sponset og organisert dette!

Vi håper dette kan bli et årlig arrangement, men hjelper gjerne til i det daglige arbeidet også med å utvikle sjakkmiljøer på de ulike skolene.

© Copyright - Sjakkduell