oslo
Bærum
asker

Velkommen til Sjakkduell Bærum!

Bærumsjakken startet høsten 2019 med samtlige ungdomsskoler i Bærum med. Pandemien satte oss på brems et par år, men nå er vi i full gang igjen og håper dette kan bli en fin årlig tradisjon.

Vårt mål er å stimulere lokale sjakkmiljøer. Det trengs gjerne ikke mer enn å sette fram brett og brikker og ungdommer finner ut av resten. På enkelte skoler er man godt i gang, men forhåpentligvis kan et stunt som dette gi «et lite push». Det viktigste er det jevnlige arbeidet.

For kommunen og skolenes del håper vi sjakk kan brukes som et bra miljøtiltak. I Bærum ligger virkelig forutsetningene til rette. Magnus Carlsen, verdens beste sjakkspiller, er oppvokst i Lommedalen, og det har vært sjakklinje på Norges Toppidrettsgymnas på Bekkestua siden 1998 med et lass av turneringer og sjakkaktiviteter. Det er ikke å ta for hardt i å kalle Bærum Norges ledende «sjakk-kommune».

Sjakk er dessuten bra for konsentrasjon. Vi håper sjakkspilling også kan hjelpe for andre skolefag.

PS! Vi ønsker flere jenter med! Sjakk er av en eller annen grunn veldig mannsdominert. Vi ser ingen grunn til at det skulle være slik.

Siste nytt

Innbyggere 127 334

12 ungdomsskoler

8 videregående skoler

28 barneskoler

© Copyright - Sjakkduell