oslo
Bærum
asker

Superfinale i Oslosjakken 2022!

Etter lokale turneringer på 13 ungdomsskoler var det duket for finale med de to beste fra hvert trinn. Hver skole kunne altså stille med 6 spillere. Totalt ble det 61 deltakere som dukket opp i fantastiske lokaler til Oslo kommune på Helsfyr. Rammen var fantastisk, og selv synes vi egentlig alt var fantastisk! Jeg tror vi kan slå oss selv på brystet og si at her var kremen av Oslos ungdom samlet. 😊

Samtlige fikk medalje og de tre beste fra hvert trinn kunne stikke av gårde med sine pokaler, men det aller største trofeet gikk til den beste skolen totalt, og det var Majorstua. Gratulerer! Vi regnet sammen scorene til de beste fem spillerne fra alle skolene. Det var jevnt. Majorstua fikk 24 poeng, mens Fagerborg fikk 22,5 og Lindeberg og Frydenberg fikk begge 21,5.

Det viste seg snart at mange hadde trent godt. I teten var nivået riktig høyt. Vi tillater oss å nevne Elma Selvik på tredje plass. Vi skulle gjerne hatt med flere jenter. Håper hun kan gå foran som forbilde. Det lyste lang vei at hun var dreven, og ganske riktig. Dagen etter var hun med som Norges representant i Nordiske mesterskap for jenter og ble Nordisk mester.

Vi kan bare oppfordre alle her til å fortsette å spille masse sjakk. Sjekk gjerne våre tilbud på www.dragulf.no og www.sjakkevent.no, men det er mange gode sjakklubber i byen.

Vi håper også at sjakkmiljøene vi blomstre lokalt på skolene. Det skal ikke så mye til. Ofte holder det å sette fram brett og brikker og ungdommen finner ut av det.

Og så håper vi å se alle igjen til tilsvarende mesterskap til høsten! Og spre gjerne ordet om at sjakk er gøy og at dette er bra. Det er 48 ungdomsskoler i Oslo. Vi håper å få med alle!

© Copyright - Sjakkduell