oslo
Bærum
asker

FINALE Ungdomsskole 2019

Da er det opplest og vedtatt. Ramstad er beste ungdomsskole i Bærum! I hvert fall var de fem elevene derfra best totalt i finalen på Henie Onstad Kunstsenter tirsdag 29. oktober. Men det var jevnt. Elevene fra Ramstad samlet 22,5 poeng, mens både Norges Realfagsgymnas U og Bjørnegård tok 21 poeng.

Beste enkeltspiller ble Saad Abobaker Elmi fra Gjettum, noe både Budstikka og alle fikk med seg der de hang over det siste avgjørende partiet mot Petter Dale.

Disse to var alene på 5,5 poeng etter 6 runder, og det ble som en ren finale da de møttes i siste runde. Saad gikk fikk etter hvert overtaket både på brettet og klokka og vant i stor stil. Vi kunne ikke tenke oss en mer spennende avslutning.

Både Saad og Petter er etablerte sjakkspillere og blant de beste i landet i sine aldersklasser, så ingen overraskelser. Men det var flere andre kjenninger fra sjakkmiljøet der også. Jong skole vant i fjor NM for barneskolelag, og flere av dem har nå spredd seg utover på de ulike ungdomsskolene. Så det er spennende ting på gang!

Petter ble nummer to blant 8.-klassingene ørlite foran Amadeus Hestvik Evenshaug fra Eineåsen. Blant 9.-klassingene vant David Vangen Luangtep fra Hosletoppen foran Gardar Foss Bjørnstad, Bekkestua, og Alex Flåtrud, NTG U, men Tim Wanvik ble beste 10.-klassing foran Aleksander Kvitle, Mølledammen, og Jacob Slaatun, Østerås.

Vi skiller normalt ikke på kjønn i sjakk, men honnør til Emilie Lazareva, NRG U, som knivet i toppen hele veien og fikk premie for beste jentespiller.

Storveis var det at samtlige deltakere fikk to billetter til torsdagen i finalen i Fischer Random-arrangementet, som foregår samme sted! Takk til promotor Jøran Auling-Jansson for dette.

Stor takk også til Bærum kommune for sjenerøs for det hele! Vi håper dette kan bli et årlig arrangement og at vil se alle igjen for tilsvarende opplegg også neste høst.

© Copyright - Sjakkduell