oslo
Bærum
asker

FINALE VGS 2019

Her var det mye bra! Oppslutningen på videregående nivå i de innledende skoleturneringene har vært middels, men kvalitet har vært kjempebra. I finalen var alle de beste samlet. Fem fra hver skole, seks skoler, totalt 30 deltagere.

Alle hadde åpenbart spilt fra en del til mye før. I teten var det flere som holdt solid klubbnivå. Noen er allerede engasjert i det organiserte sjakkliv med rating og det hele. Det er bare å hive seg på for flere.

Det viste seg snart at Nadderud hadde en bra gjeng. Anført av suveren turneringsvinner Vetle Danielsen ble Nadderud beste skole. Eikeli var også solide og ble nest beste skole, mens NRG ble nummer tre. Vi merker oss også Andreas Salvesen fra Stabekk og William Ravn fra Dønski på andre og tredje plass.

Hyggelig var det at Budstikka fulgte opp også i denne finalen. I ungdomsskoleeleven fikk man kanskje en mer «story» med en spennende sisterunde og 8.-klassing Saad Elmi Abobaker som vinner. I videregående-finalen ble det tidlig klart hvilken vei vinden blåste.

For øvrig en fryd å arrangere turneringen med en sånn gjeng! Vi hadde det så gøy at vi kjørte to ekstra runder, altså 8 partie i finalen. Og alle fikk både billett til kveldens forestilling med Magnus Carlsen og co samt sjakkboken «Bli god i sjakk» skrevet av turneringsleder Simen Agdestein. Det så også ut til at det slo an med den gjeve pokalen til beste skole. 😊

© Copyright - Sjakkduell