oslo
Bærum
asker

Slemmestad Open 2020

Det så lenge ut som bare to deltagere, men sannelig strømmet det på i morgentimene dagen skulle foregå, og vips, så var det hele 72 deltagere. Lokalene på Slemmestad er fantastiske. Det går smidig å avholde finalen her med 120 deltagere, men litt vanskelig var det å tolke rundeoppsettet på storskjermen. En skriver og utskrifter av rundeoppsettet hadde vært praktisk. Neste gang. 😊

Men vi fikk gjennomført og holdt tidsskjemaet sånn noenlunde. Etter drøye timer var det klart hvilke ti spillere som gikk videre til finalen. Man kunne trengt en runde til for å kåre en klar vinner. Både Erik Kammersten-Børresen og Vetle Slinnging tok full pott.

Og litt uklart er det også hvem som får den tiende plassen i finalen da faktisk hele tre spillere endte helt likt selv etter nøye «kvalitetsberegning», som det heter når man teller sammen motstandernes scorer. Så da får Slemmestad selv finne ut hvordan de skal velge sine ti spillere. Kanskje en runde med omspill mellom Sebastian Lorenzini, Joakim Hejer og Adrian Asdahl?

Uansett håper vi det vil bli spilt masse sjakk i friminuttene på Slemmestad framover og at også de har ambisjoner om å hevde seg i finalen på hjemmebane 19.mars. Det er ennå noen uker å gjøre det på.

Spill gjerne online på www.lichess.org! Der er det motstandere til enhver tid. Og morsomt er det med at man får rating allerede fra første parti man spiller. Og dette stedet er helt gratis.

© Copyright - Sjakkduell