oslo
Bærum
asker

Tofte Open 2020

Et mer idyllisk sted en Tofte skal man lete lenge etter! Det ligger helt på sydtuppen av «nye Asker» og er kanskje ennå ikke oppdaget av mange. Det oser fred og harmoni over hele stedet. Perfekt for sjakk!

Det ble etter hvert 34 deltagere etter mange påmeldinger på tampen. Francis Gautneb viste seg snart å være i en klasse for seg og vant suverent med full pott. Deretter var det jevnt. Det måtte «kvalitetsberegning» til, som det heter når man skiller folk med like mange poeng utfra hvor mange poeng motstanderne har scoret, for å kåre de ti som går videre til finalen på Slemmestad 19. mars.

Det er en måned igjen å gjøre det på i forhold til den, så Tofte-gjengen bør definitivt legge seg i hardtrening, enten med å spille mot hverandre eller helt enkelt logge på www.lichess.org og spille på nett.

Det var ganske mange deltagere med utenlandske navn, hvilket kanskje var litt overraskende på et sted som Tofte. Men ofte er det «utlendingene» som er best i sjakk. Sjakk er stort ute i verden, og noen har kanskje bakgrunn fra sjakkspillende familier og land.

© Copyright - Sjakkduell