oslo
Bærum
asker

Spikkestad Open 2020

Det er kanskje ikke så mange butikker og kafeer på Spikkestad, fikk vi erfare da vi kom litt tidlig. Men du verden, så fin skole de har! Fasilitetene var nydelige med spilling i inngangspartiet med nydelig gigantisk storskjerm og mulighet for publikum til å følge med fra trappene over.

Perfekt med plassen ble det også med 41 greie deltakere.

Spikkestad ble beste skole i finalen i 2018, første gangen vi arrangerte Askersjakken. Mon tro om de klarer å gjenta bedriften. Men de har i hvert fall en klar toppspiller i Jonathan Brabrand, som tokk full pott.

Vi merker oss også Vilde Rønning på delt andre plass. Det kryr dessverre ikke av sjakkspillende jenter. Vi teller tre på Spikkestad, hvilket er omtrent normalen. Mindre enn ti prosent av sjakkfolket er jenter, hvilket er altfor lite.

Forholdene ligger i hvert fall godt til rette for masse sjakkspilling på Spikkestad, særlig nå når det ikke er så mye snø. Spikkestad er også et topp utfartssted for skigåing i Kjekstadmarka, men det går jo ikke å gå på ski nå. Det er også en kjempesvær fortballarena der, men også den ligger brakk om vinteren. Så da er det bare å kjøre på og spille masse sjakk! 😊

© Copyright - Sjakkduell